ohh kawan kawan dan Kuala Lumpur !

salam dan salam 1 Malaysia . .
apakah yang sedang anda lakukan ?? menonton television ?? sibukkan diri dengan  mengONLINEkan diri anda dengan facebook ?? atau tido sambil membaca karya rakan rakan blog ke blog ?? uh , whatever ap yang anda lakukan , semoga anda happy happy selalu . .  *mukadimah  yang tah apa apa , hahaha =='

sebenaqnya , lama dah nak update entry baru ni , lepas pada balik dr KL .. tapi tak berkesempatan dan teramatlah malas nak mengedet. .  so , hari ni baru asa diri ni free dan tidak sebok dan tidak terlalu sebok . . tanggal 17 Mei , 10 a.m kitorang a group from UNIRAZAK ALOR SETAR bertolak ke PUTRAJAYA , KL . . and about 6 hours selepas beberapa kali berhenti sepanjang perjalanan kami sampai di PRESINT 11 , PUTRAJAYA . . disitu kami mnginap di sebuah apartment . a big and comfort one. , 6 orang setiap rumah . dr tingkap bilik rumah kitorang boleh nampak MASJID PUTRAJAYA hahahah. . start jejak kaki dalam rumah tu kitorang rehat rehat dulu sampailah diorang gitau malam nak ke i-city Shah Alam . . and at 8 p.m kitorang semua siap siap nak g jalan jalan tapi tiba tiba cuaca tak mengizinkan , nampaknya hujan mula turun . . dan planning kitorang nak ke i-city cancel and diorang tukar plan kitorang just pergi Alamanda ja , PERUT SEMUA ORANG DAH LAPAR . . hahaha . . kitorang just melantak KFC ja , kt Alamanda malam  tu .. padahal perut lapar nasik , huhuhu . . then dalam hujan renyai renyai tu kitorang pergi jalan jalan jap kat Masjid Putrajaya then pusing pusing tengok jalan kitorang nak melawat besok. . .  and after that pukul 12 kot kitorang balik ke apartment . . akibat dah terlampau letih , all girl tido xsedar diri sampailah pagi besok . .

7.10 pagi : ada bunyi bising bising macam someone tengah pusing tombol pintu .  .and memang betul . .  Cik Dayah Regee datang nak mandi kat bilik kitorang . .sedar sedar nya    ..  wahaahhhhh ! kitorang dah lambat !! nak kena sharp kt bawah pukul 8.30 . . punya lintang pukang aku , akma , ida and dayah berebut nak mandi la. . then 8.30 , siap la anak anak dara yang comei lote dengan segala mekap bagai  .. cun abes la .. kitorang pon siap nak g mek bihun kat bilik sebelah .. tapi yang hairannya , apsal ada dua orang mmber bilik kitorang yang baru bangun , relex je dorang ea .  kene marah baru padan muka ... xpa2 , kitorana berempat g amek bihun , then hairan lagi .. apsal member member rumah yang lain baru bangun jugak .. ishhhh , musykil ! selidik punya selidik kitorang silap time , waaaaaaaaa :(  pukul 9.30 la cik kiah semua oi ..ptotlah semua orang lain tak mandi lagi pon ada ..!!! errrr . .  sian ala anak anak dara yang besiap awal ni , mekap apa la tebai bagai .. japgi cayaq habeh ! hahahaha . . . sabor jelah~

10.00 pagi : betolak ke Pusat Anak Permata Negara tapi bus kitorang sesat , hahha . . taw taw dah sampai kat 1 kediaman yang kat depan tu ada beberapa pegawai polis .. dari sokseksoksek mulut dorang cakap tu rumah PM , wahh , sesat sampai ke umah PM tuuu .. tapi yang bestnya , kami di eskot kereta peronda polis sampailah ke pusat anak permata negara sbb driver bus xtaw jalan . .terima kasih pak pak polisi !! Di PAPN kami dapat banyak maklumat . .tempat dia pon cantik , kemas dan teratur . .Budak budak kat sana comel comel belaka taw .. then bila dah abis bersoal jawab dengan pihak pngurusan kami disajikan dengan bihun goreng berserta sambal dan telur mata . . BIHUN lagi ???? 1 hari dua kali bihun kan ?? kami ni anak anak dara yang belagak kenyang kan makan seciput jala . .hahaha . . selesai program kat citu kami nak  go on la dengan chek point kitorang yang kedua iaitu ke Kementerian Pelajaran Malaysia tapi kami berhenti rehat jap kat satu taman , tak ingat nama taman tu apa . .then about 2.30 ptg kami betolak ke KPM ,  kat situ yang tak puas hatinya kena jalan jauh nak mmpos ! dah la bertumit tinggi makngah oi , Tuhan ja taw aih . .sakit kaki berbagai bagai la . . kat situ pon kitorang dapat banyak info yang berguna . . Selesai semua pkul 4 macam tu kitorang balik ..nak balik tu pon jalan lagi , uhhhh letih !

Sampai ja apartment kitorang semua agak rushing la sebab dalam pukul 6 cam tu nak pegi KLCC . ., tercapai jugak impian SAIFUL KODIANG nak p KLCC . . hahah . .then , agak menunggu mangsa mangsa kekalutan pukul 7 kot baru betolak ke bandar KL . . cuaca tak mnyebelahi , hujan agak lebat masa kitorang sampai .. meredah hujan jugak la kitorang , lari lari macam anak ayam balik reban . . kitorang diberi masa sampai pukul 11 mesti ada kat bas .. dalam pada masa yang sama , saya yang berbangganya berplanning nak DATE dengan buah hati . . hahhaa , gatei tu ada .. selepas berojer rojer ngan buah hati , dia pon dari Bangsar sampai dulu dari kitorang .. tapi yang bestnya , anak anak dara and sorang anak teruna pada masa itu dah kelaparan tahap cipan .. almaklumlah makan bihun pagi tadi ja .. kat KLCC tu ad nasi kandar dak ?? nasi goreng kampung ?? nasi ayam tat ?? hahaha . . atas persetujuan semua , kami nak ke Times Square ,nak makan kat sana jugaklah dalam planningnya. . terima kasih kepada Tour Guide kami a.k.a my buah hati yang banyak memberi tunjuk arah yang berguna ye .. ..dalam pada masa yang sama kami jugak bermain di dalam hujan , best wo :) hahaahah . . yang bestnya crowded dalam train otw ke Times Square tu , haha .. takotnya aku hilang kawan kawan aku .. hahaha :) paling takotnya hat kecik tu la , cik dayah tu .. hilang hat tu susah la nak jawab kat mak pak dya. .  wawawawwa . . hah , smpai TS .. ampa nak borong ap borong lah ea .. huhu . .tapi ada dah yang merungut perut dah berdangdut and making concert .. nak makan kat foodcourt pnya pasai kan , sweetheart bawak g tingkat 10 . . dh mcam xdk orang ja baby . .hahahha ... pnya la dya lama xp , xdak foodcourt ea ... lawok lawok .. xkisah la , bkan slalu nak ke ting 10 kan .. betoi dak kawan kawan ?? hihihi
kami berjimba dan meronggeng dalam TS tuh .. trun cr makanan tp takmau makan pulak dah .. apsal la budak budak ni .. rupa rupanya nak makan  nasi kandar kat tepi jalan tadi .. xpa xpa .. ok jer .. dlam pukul 10.15 kot baru la geng geng kanak kanak rebina tu nampak nasik .. melahap la kan .. aku pekena nasi pataya mamak .. sedap tapi apakan dya perut dah xbolah trima banyak .. tapi yang bestnya kn .. si tecik dyah tu makan habis wo , aku cam xpecaya la kwan kawan .. dya lapaq teruk sangat dah tu .. ahhhaah . . xpala yah , janji kenyang na .. :) huhu. , kami pon berlenggang lenggang kangkung kekenyangan balik .. n yang sedihnya nak kena bepisah ngan sweetheart kt satu terminal .. bye bye sweetheart . . kami balik sendiri , hahahahah ;p 
agak agak kami baru trun train kat  dalam KLCC tu  adalah  mr.SAIFUL KODIANG dah call kiroh .. masa tu dalam 5, 6 minit cm tu la nak pkui 11 .. haahha .. kalut lah ampa , kami nak smapai dah ni .. bajet elok dah la oi .. hahaha .. memang xdinafikan memang depa menunggu kitorang , gadis -gadis dan seorang jejaka from TIMES SQUARE . . hahaha . . sorrryyyy ea and bye bye KLCC . .

8.00 pagi : betolak ke Petaling Jaya .. And point kitorang seterusnya UNIRAZAK Petaling Jaya . . perkara pertama breakfast then sesi bergambar , xdan apa apa lagi dah bergambar kan .. ohh gadis gadis ..  selesai semua program kat citu kitorang pon planning ingin bertolak balik ke KEDAH  .. tapi banyak mulut mulut brsuarakan nak pegi jalan jalan dulu lah , ikot planning asal dengar dengar kata nak ke sunway tapi xjadi , then nak ke JLN TAR , tp driver bus ckap nanti jalan sesak .. cancel lagi .. last last big boss dapat persetujuan semua balik kedah . . tapi tiba tiba abang bas cakap  , xpa kita g Mid Valley . . then kitorang pon ke MID VALLEY lah .. kt sana ad promotion kot tok filem Pirates of Carribean .  ada kapal besar and lanun lanun bagai .. agak stail la untuk orang orang kampung cam kitorang .. haha , aku asa aku orang paling best dapat g tempat tu and berbunga bunga hati ni.. sebabnya biar aku je yang tau , hahaha :)

5.00 ptg : betolak balik ke kedah :) bye bye Kuala Lumpur . . see u later .. and i feel so sad , bye sweetheart . . beat dapat g trip ni ramai ramai .. asa cam nak pegi lagi .. lagi pulak ni event masa cuti sem kan .. .. thnx yg arrange event , masa cutti sem ku terluang .. hahah ..nak p lagi..;p



adios amigos ! wallllaaaa . .

p/s : xdan nak terjun dalam tasek putrajaya , nak naik cruise :(

6 comments:

  1. sronok na berjimba.btw hai! :)

    ReplyDelete
  2. haha . . bukan slalu nak berjimba =)
    hai hai hai . .

    ReplyDelete
  3. huhu , thnx babe :) biasa biasa ja ni . .

    ReplyDelete
  4. wey aku xbaca aku mls tp pic atas tu menarik! ad style.. <3 love it!

    ReplyDelete
  5. pic header ka babe ??
    btw , thnx weii . . haha

    ReplyDelete